“Hayatın Tekrarı Yok”-Ülfet GÖRGÜLÜ

Selamun aleyküm kıymetli Baciyan dergisi okuyucuları.
Bu sayımızda sizleri Ülfet GÖRGÜLÜ Hanımefendinin “Hayatın Tekrarı Yok” kitabı ile tanıştırmaya çalışacağız.
Ülfet Görgülü 2010 yılından bu yana Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu uzmanı olarak görev yapmaktadır. Evli ve 3 çocuk annesidir.
Öncelikle yazarın dilinden birkaç cümle ile bu kitap hangi ihtiyaçtan ortaya çıktı onun yazalım. “Modern zamanların haz odaklı yaşantılarının hızına ayak uydurmaya çalışırken insanın telaşla ayakları tökezliyor. Rotasını şaşırmış, yönünü yitirmiş, okyanusta yol arayan gemi misali savruluyor insanoğlu nefsinin dalgalarında. Sığınacak bir liman, limana ulaştıracak pusula gerek ona. Kur’an-ı Kerim’ in ve Sünnet-i Seniyye’nin ruha huzur ve emniyet bahşeden ikliminde iskâna ihtiyacı var. Özüne dönmeye, gönlünün kuytu köşelerine çekilmeye, kalbiyle akletmeye, can da canan ile sohbet muhtaç insan…”
İşte tamda bu ihtiyaçları toplamış yazarımız ve gönlünden çıkanları kaleminden okurların gönüllerine ulaştırmış. Bu kadar koşturmanın içerisinde “Gaye-i hayatım ne?” sorusuna cevap vermiş muhabbet tadında. Yazmamış sadece, sanki dost muhabbeti ile karşılıyor her bir cümle bizleri.
Kitabımız 411 sayfadan oluşmaktadır ve kitap bölümlerden değil konulardan oluşmaktadır. 52 ayrı başlık altında ihtiyaç duyulan konuları işlemeye çalışmış. Bu konuların hepsini buraya yazmaya gerek yok ama biz birkaç konu başlığı söyleyelim, siz bu kitabın bütün hayatı kapsayan konulardan bir araya gediğini anlayacaksınız.
- Gaye-i Hayat
- Nefis Terbiyesi
- Helal Yaşama Bilinci
- Merhamet Ey!
- Ecdadımızda Efendimiz (sav)’e Duyulan Sevgi
- Kudüs: Ulvi Bir Sevda – Yüce Bir Dava
- Hayye Ale’s Salah!
- Eviliği Sevgi ve Rahmet Temeli Üzerine Kurmak…
Kitabımızın ve okumalarımızın hayırlara vesile olması duasıyla vesselam…