İlk 11 – Cemal Sunar

İlk 11 – Cemal Sunar

1. Gençken ‘iyi ki yapmışım’ dediğiniz şeyler nelerdir?

Ben çok farklı ortamlarda büyüdüm. Üniversite yıllarımda anne-baba ayrı kardeşlerim oldu. Bana İslam’ı, imanı tanıttılar. Dinin sadece belli günlerde yaşanan ve sadece ritüel şeklinde kılınan namazdan ibaret olmadığını tanıttılar. Ve bana okumayı, düşünmeyi sevdirdiler. İyi ki onlarla tanışmışım, Rabbime hamdolsun.

2. Kendi gençlik döneminizle şimdiki gençlik arasında ne gibi farklar görüyorsunuz?

Biz sürekli eylem üretmek derdindeydik, şimdi ki genç kardeşlerim ise sürekli laf üretmek peşinde. Laf çok, iş az olunca da hep bir memnuniyetsizlik hali mevcut onlar da. Biz ise küçük şeylerden çok çok mutlu olurduk.

3. Şu an gündeminizdeki konu başlıkları nelerdir?

Anne babaların hataları, sosyal medya, sanal gündemler vb. şeyler yüzünden elimizden kayıp giden gençleri nasıl kazanacağız?

4. Heyecan’ı tanımlar mısınız?

Heyecan; bir hizmette-faaliyette enerjin bitene kadar çalışıp mutlu olabilmek, bir iş varken her seferinde ben hazırım diyebilmektir.

5. Telaffuz etmekten hoşlandığınız kelimeler nelerdir?

Gençler, haydi! – Elhamdülillah – Ben Yaparım – Şehadet.

6. Otokontrolünüzü nasıl sağlıyorsunuz?

Otokontrolümü sağlamak için nefsimle baş başa kalmamaya, Salih kardeşlerimle birlikte vakit geçirmeye, beni hep hayra yönlendiren insanlarla birlikte olmaya çalışıyorum.

7. En çok dikkatinizi çeken sahabe hangisidir, niçin?

Her zaman Hz. Ebubekir r anh dikkatimi çekmiştir ve hayatına imrenmişimdir. Sebebi de yaşadığı hayatla Hz. Ömer’i r anh bile: “Ey Ebû Bekir! Arkanda kalanlara yaşanamaz, yapılması çok güç bir hayat bıraktın.” demesine sebep olmasıdır.

8. Hafızanızdaki ayet ve hadislerden birer tane paylaşır mısınız?

Ankebut, 2: “İnsanlar ‘inandık’ demekle, imtihan edilmeden bırakılacaklarını mı zannederler?”

Peygamber aleyhisselam buyurdular ki: “Benim misalimle sizin misaliniz, şu temsile benzer: Bir adam var, ateş yakmış. Ateş etrafı aydınlatınca, pervaneler (gece kelebekleri) ve aydınlığı seven bir kısım hayvanlar bu ateşe kendilerini atmaya başlarlar. Adamcağız onları kurtarmaya (mani olmaya) çalışır. Ancak hayvanlar galebe çalarak çoklukla ateşe atılırlar. Ben (tıpkı o adam gibi) ateşe düşmemeniz için belinizden yakalıyorum, ancak siz ateşe koşuyorsunuz.”

9. Genç Adamlar’ın okumasını düşündüğünüz kitaplar nelerdir?

Said Havva, Allah’a inanmak – Er-Rasul

Hasan El Benna, Hatıralarım

Ebu’l A’la Mevdudi, Gelin Müslüman Olalım

Zeki Soyak, Ölçüler Dengeler

Ramazan Kayan, Kimlik İnşası

Yusuf Kandehlevi, Hayatü’s Sahabe

Zeki Soyak, Fazilet Toplumu

10. Genç Adamlar’ın bilmesi gereken kavramlar sizce hangileridir?

Tevhid, Rabb, İlah, İman, İslam, Tağut, Şirk, İhlas, İstişare, Vefa, Hak, Adalet, Özgürlük, Nikah, Talak…

11. Bilinçli bir Müslüman olabilmeleri için gençlerimize ne tavsiye edersiniz?

İlk önce neye iman ettiğimizi öğreneceğiz, sonra imanımız da ciddi olacağız. Sevgili Peygamberimiz aleyhisselamın hayatını ayrıntılı bir şekilde öğreneceğiz. O’nun hayatını ortaya koyduğu davayı tanıyacağız. Bir iddiamız, davamız varsa bunu ispat etmek için tüm hayatımızla çaba sarf edeceğiz. Söylemimiz ve eylemimiz olabildiğince birbirini destekleyecek ki samimiyetimiz ortaya çıksın. Laf da değil eylem de sahada olacağız. Suni gündemlerden uzak durmaya çalışacağız. Unutmayacağız ki mutluluk, huzur, izzet dünyalık şeyler de değil İslam’dadır. İslam’a hizmet ettiğimiz kadar bizimledir.

YAZAR BİLGİSİ
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.