ŞEKER BAĞIMLILIĞI NEDİR?

ŞEKER BAĞIMLILIĞI NEDİR?

Bağımlılık yapan maddeler beyinde daima ödül merkezini uyarır bu maddeler tüketildiği zaman kan dolaşımına dopamin salınır ve haz alma hissi verir, kişiyi mutlu eder bu durum uzun süreli olmadığı için kişi sürekli bu maddeleri kullanmak ister‼ Şekerin de vücuttaki aynı etkisi ile daha fazla şeker yemek isteriz. Çünkü şeker sizi öyle bir sarmala alır ki yediğiniz anda çok mutlusunuz ama sonra dibe çöküş ve tekrar tatlı yeme isteği başlar.

Şeker aslında bir ihtiyaç değildir psikolojik veya fiziksel bir bağımlılık maddesidir.Şekerli gıda tüketme bağımlılığı pek çok hastalığa davetiye çıkarmaktadır.Şekeri bırakmak zor gibi görünse de kişi iradeli ve kararlı olduğu sürece kolayca bırakabilir…Sadece yiyecek ve içecekler de doğru seçimlerde bulunmak bile bu süreci kolaylaştırır.Önemli olan karbonhidrat ve şekeri meyve, tahıllar ve kuru baklagillerden karşılamaktır. Ek şeker içeren paketli gıdalarda bulunan şekeri tüketmemeye özen gösterin. Rafine şekeri hiçbir şekilde tüketmemek derken, sadece tatlı ya da çikolata gibi rafine şekerin görünen kaynaklarını tüketmemek değil; hazır çorba, ketçap, nar ekşisi sosu gibi görünmeyen kaynaklarını da tüketmemekten  bahsediyorum.  
Ek şekeri hayatınızdan çıkarın ve sağlıklı yaşayın… Ama önce kafanızda bitirin.

ŞEKERSİZ 21 GÜN

Şekersiz 21 gün, DOĞAL beslenmeyi destekler.
Şekersiz 21 günde amacımız vücudumuzu şekerden mahrum etmek değil, doğal şekerden ziyade yapay şekeri, paketli ürünleri hayatımızdan çıkarmaktır.
Şekersiz 21 günde meyve, kurubaklagil , tahıl ve ekmek yasak değildir‼
Süt grubu ,et grubu ,sebzeler yasak değildir‼
Doğal olan hiçbir şey yasak değildir‼ Bizim savaşımız yapay olanlarla…
21 gün alışkanlıklarımızın belirlenmesinde etkili gün sayısıdır.21 gün sadece başlangıç bizim için… İleriye doğru bir adım …
Şekersiz 21 gün sonunda hayatımızda hem bedensel hem de ruhsal değişiklikler olacaktır.
Tadına vararak yavaş yavaş yemeyi ve farkında olarak yemeyi öğrenip, yenilen her bir lokmanın kıymetini anlamamızı sağlamaktadır.
Damak tadı değişmekte, sevdiğimiz gıdalar artık çok şekerli gelmektedir…
İnsanın sadece bir vücuttan ibaret olmayıp, duygu ve düşüncelerin de diyet sürecinde ne kadar önemli olduğu anlaşılmaktadır.

Halsizlik, yorgunluk, uykusuzluk ve tatlı krizlerini birlikte aşalım mı?

Unutma, değişim 1 günde olmaz ama değişim 1 günle başlar. Günler haftaları oluşturur, haftalar ayları, aylar yılları ve yıllar ömrümüzü. Yani, bir gün içinde aldığımız her karar ve değiştirebildiğimiz her “1 gün’’, hayatımızın tamamına etki eder. Burada, önemli olan sürekliliktir. Devam etmek, inatla elimizden gelenin en iyisini yapmak ve pes etmemek!

“21 gün’’ sadece bir başlangıçtır. Önemli olan 21 günü tamamlayıp değişen alışkanlıklarla birlikte yolculuğa devam etmek ve ömür boyu alışkanlıklarımızı değiştirebilmektir.

YAZAR BİLGİSİ
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.