Öğrenciler Bu Yaz Ne Yapsın?

Osman Bağcı, Eğitimci
1. Vücudun enerjisini atabilmek ve bedeni kuvvetlendirmek için spor yapsınlar.
2. Birlikte hareket etmenin önemini anlamak için çadır kampına katılsınlar.
3. Sevgi ve muhabbeti arttırmada şakalaşmanın da bir ölçüsü olduğunu kavrasınlar.
4. Çağını ve kendini anlamaya yönelik kitap okuma kampı yapsınlar.
5. Sadece Ramazan ayına sıkıştırılmayan gündemi belli yemekli ziyaretler/davetler düzenlesinler.
Ömer Faruk Özcan, Vakıf Elemanı
1. Önce ulaşılabilecek meşru bir küçük hedef belirleyip ona ulaşmak.
2. İslamî temel eserlerden en az bir tane okumak (mesela akaid’de temel bir eser)
3. Cami alışkanlığı edinmek için her gün en az üç vakit namazı camide cemaatle kılmak.
4. Sıla-i rahim hedefli seyahat etmek.
5. Ramazan ayında en az üç günlük itikâf iyi gelir. On gün idealdir.
Seyit İnal, Diş Hekimi
1. Kur’an’ı doğru anlamaya çalışmalılar. Mealle yetinmeyip bir tefsirden en azından Fatiha ve Bakara Surelerinin tefsirine çalışabilirler. Özellikle Ali Küçük hocanın Besairü’l-Kur’an tefsirini tercih edebilirler.
2. İnanç tashihi için Peygamberler Tarihi’nin bir özetini okumalılar. Özellikle Mevdudi’nin Tarih Boyunca Tevhid Mücadelesi adlı eserini tavsiye ederim.
3. Dinin direği olan namazlarımızın sahih olması için Kur’an-ı Kerim’in düzgün okunması şarttır. Kur’an’ı doğru okumada eksiği olanların bu eksiğinin tamamlamaları bir zorunluluktur.
4. Farklı bakış açısına sahip günümüz düşünce adamları da takip edilebilir. Atasoy Müftüoğlu gibi…
5. Tevhid, Rabb, İlah, İbadet, Din ve Kul gibi Kur’anî kavramlar üzerinde çalışma yapılabilir. Bu terimler anlaşıldıktan sonra üzerinde tefekkür edilmelidir.
Şevket Şayakdokuyan, Öğretmen
1. Ankete göre ülkemizde “Hayatında en az bir kez Kur’an meali okuyan %5’lik gruba dâhil miyim?” sorusunu dert edinenlere: ne olursa olsun bir meal bitirin.
2. Takvim yapraklarından hadis öğrenmeyi bir yana bırakıp Kütüb-i Sitte olarak bilinen hadis kitaplarından birini okuyun.
3. Ramazan ayında bir grup oluşturarak Kur’an’dan 30. cüzü farklı tefsirlerden okumak.
4. Mutlaka yazmaya çalışın. “Dinlemek insanı hazır cevap yapar, okumak bilgili kılar, yazmak ise tam bir adam yapar!”
5. “Tebdil-i mekânda ferahlık vardır”. Kendinizi rahat hissedeceğiniz bir mekânda dostlarınızla kısa da olsa bir kamp programı yapın