İlkadım Kitablığı: Ali Ulvi Kurucu/Hatıralar-4 & Elfabe

İlkadım Kitablığı: Ali Ulvi Kurucu/Hatıralar-4 & Elfabe

Kıymetli İlkadım Kitaplığı okuyucuları! Bu köşede kitap tanıtımında ilk olarak M.Ertuğrul DÜZDAĞ’ın yayına hazırladığı ve Kaynak yayınlarından çıkan Ali Ulvi KURUCU’nun üç ciltlik hatıralarını incelemiştik. Bu ay da hatıraların yeni üyesi Ali Ulvi KURUCU Hatıralar-4 kitabını ve Mehmet Ali BULUT’un Hayat Yayınlarından çıkan Elfabe’yi inceleyeceğiz.  

Ali Ulvi KURUCU’yu artık tanımayanımız yoktur. Hatıralarını da okumayan veya görmeyen kalmamıştır. Yakın tarihimizle ile ilgili bilgi veren birinci cildin üzerinde özellikle çok durmuş ve bu kitapların ayrıntılı bir şekilde ele alınıp gençliğimize aktarmamız gerektiği üzerinde durmuştuk. Not olarak belirtelim ki hatıraların beşinci cildi de çıkacak. Dördüncü cilt de diğer ciltler de olduğu gibi dolu dolu. Bu ciltte daha çok Üstat Ali Ulvi KURUCU’nun Türkiye’ye geldikçe tanıdığı şahsiyetler ile ilgili bilgi ve hatıralardan oluşuyor. Doktor Ali Kemal BELVİRANLI üzerinde özellikle durmuş Üstat. Hem hafızlık arkadaşı hem dava arkadaşı. Doktor Ali Kemal Bey hepimize örnek olabilecek çok güzel bir Müslüman. Tam bir dava insanı. İslam’a nasıl hizmet edebilirim diye çırpınan bir mü’min. Ömer KİRAZOĞLU, Doktor Hulusi BAYBAL, Abdurrahman GÜRSES, Hasan Basri ÇANTAY, Ali Fuad BAŞGİL, Kamil MİRAS, Mahir İZ,  Fuad Şemsi Bey, Üsküdarlı Hafız Ali Efendi, Celalettin ÖKTEN, Nurettin TOPÇU gibi tanınmış ve tanımamız gereken büyüklerimizin bizlere gayet öz bir şekilde sunuluyor.  Kitabın son bölümünde Ali Ulvi Kurucu’nun Medine’de yaşadığı gerek mizahi, gerek hikemi tarzdaki hatıraları kitabımıza daha farklı bir zenginlik katmış.

İkinci olarak tanıyacağımız kitabımız ise Mehmet Ali BULUT’un Elfabe isimli kitabı. Köşemizi takip edenler Mehmet Ali BULUT’a ve kitaplarına yabancı değillerdir. Daha önce de Can Boğazdan Çıkar, Sofra Başı Sağlık Sohbetleri kitaplarını tanıtmıştık. Elfabe isimli kitap elimizin, gözümüzün, yüzümüzün, tırnaklarımızın, kulaklarımızın alfabesi mahiyetinde bir kitap. Eski ilimlerden bir ilim, İlm-i Sima, İlm-i Kifaye. Bu kitapta bu ilim bizlere anlatılıyor. El ve yüz çizgilerinin anlamları nelerdir? Hangi çizgi neyi temsil eder. Elimizdeki ve yüzümüzdeki çizgiler tesadüfî mi? Elimizdeki çizgiler değişir mi? Her bir parmak neyi ifade eder? Tırnaklarımızdan hastalıklarımız teşhis edilebilir mi? 

Yazarımız bu kitabını yazmaktaki amacını şöyle özetliyor: “Niyetimiz, insanın insanı tanımasında ve insanların birbirlerinden ve kendilerinden doğru yararlanmasında yeni bir alan açmak değil, unutulmuş bir disiplini ve referansları yeniden hatırlatmak, bugünün literatürü içinde istifadeye açmaktır.”  

YAZAR BİLGİSİ
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.