FITRATTAKİ AHENK

Her insanın içsel bir yolculuğu vardır. Bazı insanlar, bu içsel yolculuğun farkına vararak yolculuğunu değerli bir sona götürmek amacıyla kendi içinde arayışlara girer. Bu arayışta ilk aşamalardan biride fıtratını doğru bir şekilde tanıyabilmesidir. Çünkü kainatta yaratılmış her şeyin kendine özgü bir fıtratı vardır. Ağaç meyve, inek süt verir. Dengeyi bozduğumuzda birdenbire bütün ahenk bozulur. İnsan doğasında da bir ahenk vardır; çocuktan büyük gibi davranmasını beklemenin yanlışlığı gibi kadından erkek, erkektense kadın gibi olmasını beklemek insan doğasını bir çıkmaza götürür. Bunu beklemek bir nevi ağaçtan süt, inekten meyve beklemek gibidir.
İşin en zor tarafı ise insanın gerçek fıtratını bulmadaki zorluğudur.Çünkü tarihten bu yana her din, ideoloji ve toplum kadının ve erkeğin fıtratına dair birbirinden farklı yorumlar yapmıştır. Bu kadar fazla yorumun olduğu bir kargaşada insanlık tıpkı kalabalıklar içerisinde annesini kaybetmiş bir çocuğun şaşkınlığı içerisinde kaldı. Bizde bu ay baciyan dergisi olarak kadınlık fıtratımızı aradık. Bu arayışa da insanlık denen şaşkın çocuğun annesinin İslam olduğunu bilerek çıktık.
Nurten YÜCEL bu arayışa Hz. Meryem örneğinden yola çıktı ve fıtratını “ADAYIŞ” ile aradı. Merve DAĞASLANI fıtrata en güzel örneklerden biriyle gideceğini düşünerek “İLKLERİN KADINI” diyerek Hz. Hatice’yi anlattı. Gülsüm KEMİKKIRAN kadını ailede aradı ve “AİLEDE KAININ ROLÜNÜ” anlattı.Bu arayışta kanaat önderlerimiz kadının fıtratına dair neler söyledi diyerek bir inceleme yaptık ve “KİMDİR BU KADIN?” sorusunu sorduk. Bu yolculuğumuza Büşra DEMİRAN “BİR NEFES” diyerek nefes oldu.Türkan UÇAR, Semra CEBECİ, Nurcan İrem ERDEM ,Sümeyye ÇİFTÇİ, Elif ERGÜN’de yazılarıyla eşlik etti. Şimdi de yolculuğa eşlik etme sırası siz okurlarımızdan. Faydalanmak ve faydalı olmak dileğiyle iyi okumalar…