Mayıs 2024 Editör A- A+
A- A+

İLKADIM'DAN- Meydan Zalimlere Kalmamalı!

 

Kıymetli Okuyucu;

İlkadım dergimiz 430. kez sizlerle.

2024 yılının bahar mevsiminin ilk sayılarını mart ve nisan ile geride bıraktık.

Mayıs artık iyiden iyiye yazın habercisi, baharın sayılı diyebileceğimiz son günlerinin temsilcisi.

Yeni sayımızın kapak dosyasını zulüm ve zalim olguları ve kavramları etrafında şekillendirdik.

Abdülkadir Yılmaz, zalimleri gözümüzde büyütmeyelim derken zulüm ve zalimleri anlatan ayetleri sıraladıktan sonra bu durum ve kişiler karşısında tavrımızın, inancımızın nasıl olması gerektiğini anlatmaya çalıştı.

Mustafa Yasir Demirkol, zalim ve zulüm kavramlarını Kur’an’daki anlam çerçeveleri içerisinde gayet net ve öz bir biçimde ortaya koydu.

Mehmet Akif Köse, zalimlere ve zulme meyletmeyelim vurgusunda bulunurken Müslümanların meylinin nereye olması gerektiğinin altını çizdi.

Sinan Gün, lanet kavramı ve süreci etrafında Yahudilerin kimliği, düşünce ve davranışlarına dair açıklamalarda bulundu.

Merhum Zeki Soyak hocamızın Mefkûre köşesindeki yazısının başlığı “Ümmetin Ba’su Ba’del Mevt İhtiyacı”.

Nureddin Soyak’ın kaleme aldığı başyazımızın konusu ise “Allah’ın davetçisine uyun”.

Köşe yazarlarımızdan bazılarına değinmek gerekirse;

İbrahim Cücük, nefis tezkiyesi hakkında yazdı.

İbrahim Çiftçi, Şanlıurfa ziyareti notlarını paylaşmaya devam ediyor. Bu ay bizlere Harranlıları anlattı.

M. Selçuk Özdoğan, İlkadım Kitaplığı’nda Ahmet Belada’nın yeni kitabı “Nereye Kaçsam?”ı tanıttı.

Prof. Dr. Mehmet Soysaldı, tefsir köşesinde “Harcamada orta yolu izlemek” emrini izah etti.

Prof. Dr. Mustafa Ağırman, merhum üstat Necip Fazıl’ın “O Erler ki” şiirinde andığı saadet asrı neslinden Hz. Ebu Talha ve Hz. Huzeyfe gibi güzide isimleri andı.

Allah hepsinden razı olsun.

Yeni sayımızda görüşebilmek ümidiyle…

Allah’a emanet olun.

Yazımızı paylaşın..

Facebook Twitter Whatsapp’ta Paylaş Google Email Print LinkedIn Pinterest Tumblr