İLKADIM KİTAPLIĞI / Fazilet Toplumu – Zeki Soyak

Kıymetli İlkadım Kitaplığı okuyucularımız. Bu ay sizlerle İlkadım Yayınlarımızdan çıkan rahmetli Zeki SOYAK hocamızın başucu kitaplarından biri olan Fazilet Toplumu eserini inceleyeceğiz.
Kitabımız on bölümden oluşuyor. Birinci bölümde Fazilet Toplumunu tanıyoruz. “Fazilet toplumunun gayesi ne olmalıdır, usulü nasıldır, ölçüsü nelerdir, nasıl bir üslubu olmalıdır?” sorularının cevabını buluyoruz. Fazilet toplumunun olmazsa olmazları olan muhabbet, itimat, istişare vb. kavramları da yine bu bölümden öğreniyoruz.
İkinci bölümde Nebevi Ahlakın Özelliklerini ayrıntılı bir şekilde öğreniyoruz. Hayâ, muhabbet, tevazu, hilm, rıfk, lütuf, afv ve müsamaha, merhamet, sadakat, cömertlik, ahde vefa gibi nebevi ahlak ile ilgili başlıkları inceliyoruz.
Üçüncü bölüm daha çok uygulamaya yönelik bir bölüm. Rahmetli Hocamız, Müslümanın yirmi dört saatinin nasıl olabileceği ile ilgili örnek bir uygulama anlatıyor. Özelikle bu bölüm bizlere her yönüyle yol gösterici bir bölüm. Seyyidül İstiğfar ile, aile reisi olarak görevlerimiz ile ilgili, sılayı rahim yapmak ile ilgili, özel gün ve gecelerle ilgili yol gösterici bir bölüm.
Dördüncü bölümde Adab karşımıza çıkıyor. Kendimize bir çeki düzen veriyoruz okudukça. Temizlikten giyim adabına, helal kazançtan yemek adabına, yürüme adabından uyku adabına, selam adabından arkadaşlık adabına kadar çok kıymetli adab çeşidiyle kendimizi kontrol ediyoruz.
Beşinci bölümde yeniden fabrika ayarlarımıza dönüyoruz. Kalbimizi, bedenimizi İslam ile yeniden tezyin etmeye çalışıyoruz. Bunun için de niyetimizi tashih ederek yola çıkıyoruz, amellerimizi kontrol ediyoruz, ardından ahlakımızı tashih ediyor daha sonra da imanın halâvetini tatmanın yollarını arıyoruz.
Altıncı bölümde cemaatin ne olduğunu öğreniyor, cemaat olmanın nasıl olacağı ile ilgili bilgiler ediniyoruz.
Yedinci bölümde emri bil maruf nehyi anil münker seferberliğine çıkıyoruz.
Sekizinci bölümde hizmet rehberini elimize alıp hizmet için yola revan oluyoruz.
Dokuzuncu bölümde bir yol haritası karşılıyor bizi. İki alternatif eğitim rehberi karşımıza çıkıyor, bismillah diyerek okumaya başlıyoruz.
Onuncu ve son bölümde de hüsnü hatimenin nasıl olması gerektiğini öğrenerek kitabımızı bitiriyoruz.
İyi okumalar.